Bio

Henna Pohjola (s. 1976 Varkaus)

Koulutus

  • 2014 Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto, graafinen suunnittelu, Metropolia, Vantaa
  • 1997-08 Kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia, Helsinki
  • 2001 Accademia Albertina di Belle Arte, Torino, Italia
  • 1997 Laajasalon kristillinen opisto, kuvallinen viestintä, Helsinki
  • 1996 Savonlinnan taidelukio, yo
  • 1993 Santaluces Community High School, Lake Worth, FL, USA

Olen kuvataiteilija, visuaalisen alan moniosaaja ja sekatyöntekijä. Työskentelen installaation, kuvanveiston, maalaamisen ja piirtämisen parissa. Olen valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja olen toiselta ammatiltani graafinen suunnittelija.

Teokseni käsittelevät identiteettirooleja kulutuskeskeisessä ja informaatiorikkaassa kulttuurissa sekä moraalifilosofiaa ja eksistentialistisia kysymyksiä elämän tarkoituksesta nivoutuen aasialaisen ja länsimaalaisen jumala- ja maisemakuvauksen historiaan. Teoksissani voi nähdä viitteitä kuvataiteen historiasta, kuten renesanssitaiteesta ja pyhimyskuvastoista. Kuvataiteilijana en halua lokeroida itseäni tekijänä tiettyyn tekniikkaan tai tapaan tehdä asioita. 

Olin Taidekeskus Salmelan kesän nuori taiteilija vuonna 2002. Teoksiani on ollut esillä museoissa ja gallerioissa, yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Olen työskennellyt kuvataiteilijan ohella useissa palveluammateissa. Työskentelen tällä hetkellä vapaana taiteilijana ja suunnittelijana pääkaupunkiseudulla. Lue lisää…