Matti Nykäsen muotokuva esillä Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyssä 2019

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja menehtyi 3.2.2019. Hänen muistolleen Taidekeskus Salmelan pihalla sijaitsevasa C. L. Engelin (1778-1840) suunnittelemassa puisessa huvimajassa on esillä vuonna 2018 valmistunut ja Taidekeskus Salmelassa julkistettu muotokuva Matti Nykäsestä. Näyttelyt ovat avoinna 8.6.-11.8.2019 päivittäin klo 11-18.

Matti Nykäsen muotokuva, 2018. Lyijykynä & pastelli paperille, 160 x 145 cm.

C. L. Engelin huvimaja.

C. L. Engelin huvimaja. Kuva: J.Höök

KULTTUURI JA URHEILU KOHTASIVAT SALMELASSA KESÄLLÄ 2018

Muotokuvanäyttely urheilusankareistamme

Kulttuuri ja urheilu kohtasivat Salmelan kesässä vuonna 2018 Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä. Teoskokonaisuus oli kunnianosoitus huippu-urheilijoillemme, jotka ovat vuosien ajan tehneet määrätietoisesti työtä suomalaisen urheilun ja kansallishengen kohottamiseksi. Urheilijoita ja taiteilijoita yhdistää erityislahjakkuus. Molemmilta vaaditaan lajissaan pitkäjänteistä ja kurinalaista työtä, mutta myös luovuutta ja heittäytymistä.

Näyttelykokonaisuudessa olivat mukana ralliautoilija Marcus Grönholm (Topi Ruotsalainen), mäkihyppääjä Matti Nykänen (Henna Pohjola), keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (Taneli Stenberg), lumilautailija Enni Rukajärvi (Tiina Suikkanen), jääkiekkoilija Teemu Selänne (Netta Tiitinen), nyrkkeilijä Eva Wahlström (Essi Peltonen) sekä kestävyysjuoksija Lasse Virén (Nana Matikkala).

Salmelan kesän jälkeen näyttelykokonaisuus asetetaan uudistuneeseen Urheilumuseoon Helsinkiin.

Yksityiskohta teoksesta.

Sivun alkuun.