Legenda teoksen takana

Willow tree hanging O`er, 2018
Piirros paperille, sekatekniikka
89,5 x 80 cm

Willow -astiaston romanttinen faabeli

Olipa kerran rikas kiinalainen virkamies, jolla oli kaunis tytär nimeltä Koong-se. Koon-se oli rakastunut isänsä nöyrään kirjanpitäjään nimeltä Chang. Koon-sen isä ei hyväksynyt tätä, antoi potkut Changille ja rakensi korkean aidan palatsin ympärille pitääkseen nuoret erossa toisistaan – isä oli suunnitellut, että tytär nai varakkaan herttuan. Häät oli määrä pitää pajupuun kukkien pudotessa. 

Kun pajupuu pudotti kukkansa herttua saapui veneellä hakemaan morsianta lahjana laatikko jalokiviä. Tuona hääiltana nöyrä kirjanpitäjä Chang naamioitui palvelijaksi ja pääsi palatsiin. Koon-se ja Chang pakenivat siltaa juosten jalokivet mukanaan, isän jahdatessa heitä pajupiiska kädessä. Lopulta Koon-se ja Chang onnistuivat pakenemaan herttuan veneellä kaukaiseen saareen, jossa he asuivat onnellisesti vuosia.

Eräänä päivänä katkera ja kostonhaluinen herttua sai selville rakastavaisten olin paikan ja lähetti saarelle sotilaat, jotka surmasivat heidät. Jumalat taivaissa liikuttuivat rakastavaisten ahdingosta ja muuttivat heidät kyyhkypariksi – rakkauden ja rauhan lähettelijäiksi.

Willow -astiasto on kiehtonut minua kauneudellaan ja tarinallaan. Kotoa löytyvät kermakko, sokerikko, espressokuppi ja Roomasta hankkimani 1800-luvun lihavati. Teoksen etualalla oleva kermakko kuuluu Willow -astiastoon.