Vähänkö ihana ♡

GRAFOTEEKIN KUUKAUDEN TAITEILIJA 5.10. - 30.10.2021 | SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY

Pieni Roobertinkatu 10, Helsinki
Avoinna ti–pe 11–17, la-su 12-16

Teoksissani haluan rakentaa ihanan paikan, jossa on kauneutta ja hiljaisuutta. Siellä haaveeni voivat ilmetä vapaasti ilman ympäristön asettamia normeja tai odotuksia.

Teoksissani paikka idealisoituu turvallisuuteen ja huolettomuuteen. Se voi olla kaunis niitty, puutarha, kukkapenkki, kukinto, määrittelemätön ”orgaaninen” keko, yksityiskohtainen asetelma tai keraaminen koriste-esine.

Kuukauden taiteilijanäyttelyssäni ”Vähänkö ihana ♡”-myyntikokoelma Grafoteekissa esitän akvarelli- ja akryylimaalauksia sekä keramiikkaa. Lisäksi Suomen taidegraafikot ry:n 90-vuotis juhlavuoden (Viivan vuoden) kunniaksi esillä on piirros vuodelta 2019.

Uudet teokset peilaavat samaa tematiikkaa, kuin näyttelyssäni ”Rööhtäse välillä” Galleria Heinossa Helsingissä vuonna 2013, missä lähtökohtana olivat himo, taiteilijana olemisen hulluus, kaupallisuuden dilemma ja kysymys siitä, mikä on taidetta.

 

Teoksissani voi nähdä ”intertekstuaalisuutta”, lainauksia nyky-ympäristöstä ja taidehistoriasta. Tästä näkökulmasta teokseni ovat eräänlaisia kollaaseja, jotka ovat tulkintoja opitusta tiedosta, koetusta hetkestä ja mielikuvaa siihen liittyvästä muistosta tai elämyksestä.

Teoksissani on kyse toivosta ja haaveesta saavuttaa henkinen yhteys monimutkaisen ja joskus turhauttavankin nyky-ympäristön kanssa. Teoksissani käsittelen kaipuuta löytää alkuperäisen minäni ja sen lapsenmielisen uteliaisuuden itseäni ja ympäristöäni kohtaan. Sen lapsen minussa, joka on vilpitön, aito ja hyväksyvä.

Teokseni ovat kuvia ihanasta hetkestä ja tekemisen pakosta, jossa ajan rajallisuus ja katoavaisuus ovat läsnä kasvillisuuden muodossa.

Näyttelyn visuaalisen tyylin moniuloitteisuus voi hämmentää, mutta se on kuitenkin tunnistettavaa, vaikka se vaihtelee aika ajoin, näyttelystä toiseen.

Henna Pohjola

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Akvarellimaalauksia

Nämä akvarellikukat ovat syntyneet elämänjanosta ja -ilosta, kauneuden kaipuusta, rakkaudesta ja käsityötaidon sekä taituruuuden arvostamisesta. Siitä toivosta ja halusta, että kun aamulla herään minulla olisi päässäni ajatus, ihanaa tehdä tätä työtä ja että jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Akvarellikukat ovat kuvituksia graafisiin sovelluksiin ja voit löytää niitä myös erilaisista painotuotteista.

 Huomaathan, että kuvieni lataaminen tai kopioiminen sivustoltani ei ole ilmaista. Kiitos, että et kopioi tai lataa kuviani. Löydät lisää akvarellimaalauksiani instagram-tililtäni ja etusivulta.

 

Henna Pohjola, Jalo kuningatar, 2021
Akvarelli paperille, 40 x 30 cm

Henna Pohjola, Ihana herranen, 2021
Akvarelli paperille, 40 x 30 cm

Keramiikkaa

Henna Pohjola, Niitty, 2021
Käsintehty keramiikka, noin ⌀ 30 cm

Henna Pohjola, Ulpukkalautanen, 2021
Käsintehty keramiikka, noin ⌀ 30 cm

Henna Pohjola, Lumottu lautanen, 2021
Käsintehty keramiikka, noin ⌀ 30 cm

"Every day I discover more and more beautiful things. It`s enough to drive one mad. I have such a desire to do everything, my head is bursting with it. - Claude Monet"

Henna Pohjola, Unelma malja, 2021. Käsintehty keramiikka, K39 x ⌀ 26 cm

Henna Pohjola, Paratiisipuu I, 2021. Käsintehty keramiikka, K26 x ⌀ 13 cm

Henna Pohjola, Koristepuu, 2021. Käsintehty keramiikka, K38 x ⌀ 14 cm 

Henna Pohjola, Paratiisipuu II, 2021. Käsintehty keramiikka, K60 x ⌀ 18 cm 

Keramiikan on valokuvannut Heikki Reponen

HennaPohjola_70x60_rinascere_2021c

Henna Pohjola, Rinascere, 2021
Akryyli kankaalle ja liimatut simpukat puulle, 70 x 60 cm

HennaPohjola_70x60_lempeailma_2021

Henna Pohjola, Lempeä ilma, 2021
Akryyli kankaalle ja liimatut simpukat puulle, 70 x 60 cm

Henna Pohjola, Taikametsä, 2021
Akryyli kankaalle, 55 x 46 cm

"Every day I discover more and more beautiful things. It`s enough to drive one mad. I have such a desire to do everything, my head is bursting with it. - Claude Monet"